lördag 2 augusti 2008

Godmorgon!

Sista semesterdagen var igår den 1 augusti. Redan lördagmorgon kände jag lusten att se vad som fanns i mailen, revidera hemsida mm. Tänk vad några veckors total avkoppling kan göra! På måndag börjar jag mitt andra år som platschef på Stora Hammar. Det ska bli riktigt roligt. "Bygget" går in i en mycket intensiv period. Det är nu i början det finns mycket som jag, medarbetarna och eleverna kan lära oss om och påverka. Genom att ha varit med om en likanande men mindre byggprocess i mitt tidigare arbete har jag lärt mig mycket om allt från förvaringslösningar till it-säkerhet, kabledragning och takhöjd för ventilationen!

Börja ett nytt läsår är alltid spännande. I år har jag själv varit mer och planerat för det och då känns det alltid extra spännande. Vi har några nya medarbetare som jag ser fram emot att lära känna. Det är viktigt med rörelse och det blir alltid spännande diskussioner och nya lärdomar av att träffa nya pedagoger både för mig, lärarna och barnen och eleverna. Lärarlyftet är en stor satsning på att lärare som arbetat ett tag läser ytterligare på högskolan. Vi har några lärare som nappat på detta vilket ger dem och hela skolan nya kunskaper, samtidigt som vi får träffa nya kollegor som vikarierar under tiden. Det är positivt och vi har verkligen haft bra och behöriga vikarier.

För att inte öka datortiden alltför radikalt - från 0 till flera timmar - får jag nog ransonera min tid vid min laptop. Ut i solen och njut av den härliga svenska sommaren några dagartill! Vi ses! Stina