måndag 1 december 2008

Information, information, information

Vad svårt det är med information åt alla håll! I helgen har jag ägnat mig åt att gå igenom många skolors hemsidor och framför allt vår egen. Hemsidan är ett viktigt redskap för att nå ut med information men det finns ju en hel del som man som förälder kanske vill känna till som inte finns på varje skolas hemsida. Är du intresserad av att läsa mer om läroplan och kursplanerna så är Skolverkets hemsida den bästa. Vid våra samtal mellan elev, förälder och mentor om varje barns utveckling diskuteras säkert vad ditt barn ska kunna och utveckla för förmågor men det kan säkert för några av er vara intressant att sätta sig in lite mer i skolans alla mål.

Jag ser att lärarna är fullt upptagna med samtal och IUP och vi jobbar just nu intensivt för att kunna presentera ett bra skriftligt omdöme nästa termin. Det kommer att tydliggöra just ditt barns skolresultat på ett bra sätt.

Har du något du undrar över så hoppas jag att vi alla på Stora Hammar är lätta att nå. Kontaktinfomraion finns på hemsidan och du kan alltid lägga ett mail till mig direkt stina.hansson@vellinge.se

Ha en bra 1 december!

COPE

Äntligen är det vår tur att erbjuda COPE, en föräldrautbildning som ger bra redskap för att klara svår svåraste och roligaste roll i livet. Våra cirkelledare är "Agge" på förskolan och Lena som är specialpedagog på för- och grundskolan. Mer information kommer att läggas på hemsidan inom kort. Vi startar v. 5.
Ha en bra dag!