fredag 28 november 2008

Utställning av idéskisser efter jul

Lite väl optimistisk var jag nog när det gäller att göra en utställning med alla idéskisser till nya Stora Hammars skola. Vi lägger det efter jul och preliminär vecka är v. 5.
Idag är det verksamhetsmöte för oss platschefer och bland annat ska vi nog börja planera för Skolverkets inspektion. Jag hade Skolverket på inspektion när jag arbetade som rektor i grannkommunen och det var lärorikt och av stor betydelse för utvecklingen på skolan. Inspektionen sker genom både granskning av dokument och möten med personal, ledning, elever och föräldrar vilket ger en god bild av skolan ur många perspektiv. Är man intresserad av att läsa inspektionsrapporter från andra skolor i landet rekommenderar jag att gå in på skolinspektionens hemsida. Jag kan be vår bibliotekarie att lägga till den bland mina favoriter.

Även om det är hektiskt och mycket att göra i december för många så hoppas jag att ni alla tar er tid att ha en riktigt skön första advent!

onsdag 26 november 2008

Färg och form på nya skolan!

Nu har jag sett färgerna! Igår var jag på Croma Arkitekter och fick en första titt på färgerna inne och ute på nya skolan. Den växer fram bit för bit och eftersom jag är mycket intressserad av lärmiljöer för alla barn och i synnerhet för barn i behov av stöd var denna eftermiddag mycket intressant. Arkitekterna har verkligen arbetat på. Antlingen så ser vi samma saker eller så är det ren tur men val av färger och material var fantastiskt i stort. Visst finns det saker som vi måste prata vidare om just nu känns det mycket bra. Vi planerar för att göra en utställning och jag hoppas jag inom kort kan berätta när och var ni kan få komma och titta lite närmre på ritningar, färger, uteskisser mm. Jag kan inte vänta på att få visa eleverna!

Ledarutveckling

Gårdagen var en riktigt händelserik dag. Morgonen inleddes i Skanör genom att jag tillsammans med andra chefer i kommunen påbörjade ett gediget ledarutvecklingsprogram. Det kommer att löpa under 2009 och avslutas i oktober. Jag har min utbildning till skolledare från skolledarhögskolan i Uppsala och har under åren fyllt på med lite olika saker. Många mindre utbildningar som ULG, kvinnligt ledarskap, arbetsrätt, kurser om lön, coachande ledarskap mm har gett påfyllnad under åren och tillsammans med handledning måste jag säga att jag altid försett mig med input i mitt yrkesutövande. Nu är det dags för ett ledarprogram och framförallt ska det bli väldigt intressant att få lära känna andra chefer i kommunen lite bättre.
Ha en härlig dag!

måndag 24 november 2008

Hittegodsavdelningen växer igen!

Det var inte många veckor sedan vi hade fulla bord med kläder som när de inte hämtades nu gör nytta på ett barnhem. Till min glädje kommer det ibland både barn och föräldrar och letar reda på försvunna mössor, vantar, handdukar mm. Dock kvarstår mysteriet med allt det andra som inte hämtas och efterfrågas. Vi har vårt förvar inne i exp husets garderober. Kom och leta när ni vill om ni känner att det finns svinn på mössor i er familj!

Ha det bra!

Äntligen måndag!

Fyra veckor kvar till jullovet fick jag räknat ut i morse när min dotter tyckte att nu måste jullovet vara nära. Det är ruskigt mörkt men med bara 5 dagar kvar innan man får pynta loss med ljusstakar överallt så är det bara att härda ut. På Stora Hammar är det full fart. Möte med ekonomerna för att räna ihop året som gått och samtidigt lägga budget och personal för kommande år tar upp mycket tankar just nu. Bygget håller på att samlas ihop. Det har undermina dagar i Jönköping svämmat över i mailen och idag kommer jag att blockera skrivaren på exp för att få ut allt och gå igenom det. På tisdag ska vi ha ett första möte och färg och inredning. Denna veckan innehåller en hel del möten men också utbildning. Jag påbörjar en ledarutbildning som ska sträcka sig över hela 2009. Det hoppas jag ska vara berikande.

Nu måste datorn i väskan och iväg mot jobbet! Ha en härlig novembermåndag!