fredag 3 april 2009

Kulspel och vårväder!

Hade jag haft en bra kamera och lite mer tekniskt kunnande hade jag lagt ut bilder på våra kulspelande elever. Det är just nu väldigt enkelt att vara rastvärd. Alla 300 eleverna är i grusen vid stora klätterställningen och spelar kula. Vi har fått införa lite regler kring kulspelandet då det hänt att elever kastat ut kulor stående på t.ex klätterställningen. Kulor kan vara väldigt hårda samtidigt som det är en väldigt "vårig" aktivitetet som sysselsätter och roar många barn!

Kanske ni som läser ska leta fram kulpåsen och ge er ut i det underbara vårvädret. Jag ska iväg och roa mig med min favoritsysselsättning, rida islandshästen Vidar. Ha en härlig helg.

Med önskan om en glad påsk!

Idag är det många som går till påsklov, men även för oss andra blir det några dagars ledigt i slutet av nästa vecka. Jag gillar att arbeta på loven! Då kan man göra sånt som annars kommer långt ner på listan. Kanske blir det lite tid att rensa i högarna men ännu hellre vara lite på fritids och i förskolan.
Alla lärarna vet nu med vilka grupper och kollegor de ska arbeta. De förbreds föräldramöte och välkomst brev i alla i hörn. Samtidigt så går mycket tid till att skriva de nya skriftliga omdöemna och hålla bra utvecklingssamtal med elever och föräldrar. I går kväll hade vi personal konferens på förskolan och där jobbade vi också med det föräldrasamtalsunderlag som vi haft ca ett år.
På förskolans personalkonferens började vi också arbeta med alla tankar som snurrar när fler och fler förskolor går över till enskild regi. Vi arbetade med att i grupper lyfta fram de fördelar vi ser att annan driftsform har men också svårigheter, ja till och med kanske nackdelar vi kunde se och hade flera intressanta frågor att ta reda på mer om när vi skiljdes åt på kvällen. Stora Hammars förskola har verkligen personal med intresse och engagemang för sin förskola!

Ha en bra helg och/eller påsklov!

torsdag 2 april 2009

Får mitt barn inte gå kvar?

Jag vill göra ett förtydligade då jag fick ett mail från en förälder som har sitt barn i den största årskullen på skolan. Hon hade blivvit orolig när jag bloggat om att det i varje årskurs även i den nya skolan inte finns plats för fler än 54 elever. Denna siffra kommer från att basrummen är gjorda för max 28 elever och varje år från förskoleklass till år 9 i vår nya skola får 2 basrum samt något grupprum. Självklart kan man inte vara så exakt och de elever som går hos oss ska självklart med till nya skolan. Man blir inte "utputtad" på vägen! Vi kan och ska arbeta med flexibla grupper, vi använder också andra rum än basrum som t.ex slöjd, no-sal, bild, mediatek men det jag vill förtydliga är att det finns inte oändligt med plats och skolan ska inte bli hur stor som helst!

Det är är ett bra exempel på hur lätt det är att det man skriver tolkas olika och jag hoppas att ni som läser tar kontakt med ert barns mentor, fritidspedagog, Susanne F, mig eller någon annan på skolan när ni har funderingar.

Ha en bra dag! Stina

onsdag 1 april 2009

I väntan på ny skola!

Vår nya skola ska stå klar hösten 2011. Vi längtar, men har fullt upp med den verksamhet vi har. I dagarna kommer vi att gå ut med en mycket enkel förfrågan till de föräldrar och elever som går i år 5 nu kring hur de ser på år 7. Idag går våra elever främst till Sandeplan när de börjar "högstadiet" men vi har uppfattat att de finns de elever och föräldrar som skulle kunna tycka det var ett bra alternativ att "gå kvar" på Stora Hammar om det går att ordna. Självklart är det många saker som ska beaktas om vi ska fundera på en sådan lösning och det vi nu gör är endast att vi försöker skapa oss en bild av vad föräldrar och barn i den aktuella gruppen tycker och vill.

Ha en bra onsdag!

tisdag 31 mars 2009

Nu är man "den bloggande rektorn" igen!

Lite smickrande är det att blivit inbjuden till skolledare i Malmö som föreläsare på temat "den bloggande rektorn". Jag ska själv passa på att lära mig lite mer den dagen då den riktiga huvudföreläsaren har gett ut boken "Ett publicistiskt arbetssätt". Min blogg har blibit väl mottagen. jag får lite mail från föräldrar då och då som oftast tycker bloggformen är ett enkelt och informellt verkyg som får dem att ha lite "koll" på vad som händer på skolan även utanför klassrummet.

Jag tar alltid gärna emot mail med förslag på saker som just du vill att jag skriver mer om! Maila mig stina.hansson@vellinge.se

Ha en härlig tisdag. Stina