torsdag 4 juni 2009

Samverkan skola och socialtjänst

I eftermiddag ska jag till "basen". Jag tror det är namnet på lokalen som vår kurator, skolpsykolog, specialpedagog mfl har i "byn". Som nyanställd (jag har snart varit rektor på Stora Hammrar i 2 år) ingår detta besök i min introduktion. Vi har våra vanliga samverkansmöte ca 1 gång i månaden på skolan och jag tycker samarbetet fungerar mycket väl.

Jag har möte med ledningsgruppen i eftermiddag och jag tror att allt nu börjat bli klart för skolavslutning och studiedagar.

Vi ses!

onsdag 3 juni 2009

En första titt på Strandbaden!

Förmiddagen gick åt till tusen vardagssaker. Telefonsamtal om flyttar till vår skola, mail, saker som ska redovisas mm. Allt ska vara gjort innan midsommar känns det som.

Efter coachingen bar det av till Stranbaden. Vilken byggnad! Jag hoppas jag får möjlighet att ta dit alla på Stora Hammar när vi har en studiedag och behöver lokal för alla på platschefsområdet.

Imorgon ska jag träffa grundskolans ledningagrupp en sista gång den här terminen. Det ser jag fram emot.

Ha en bra onsdag!

Friskvårdsstipendium till oss!

19 % av alla fantastiska Stora Hammarelever deltog i Kalvinknatet här i Höllviken igår och lyckades därmed kamma hem ett friskvårdsstipendium till skolan!

Det nyinstiftade Friskvårdsstipendiet VAS delades ut i direkt efter tävlingarna. VAS är en "tävling" mellan skolorna i Vellinge kommun, som innebär att den skola som har flest barn på startlinjen i förhållande till hur många det finns på respektive skola vinner ett pris. I år blev prispallen enligt nedan.

3: blev vi på Stora Hammars skola och Friskvårdsstipendiumet var på 2.000kr. Vi fick både bättre hälsa och pengar!

Ska de egna löparskorna kanske dammas av.....

Många ställen på en dag!

Min dag blir idag innehållsrik men en del tid blir på väg mellan olika ställe. Jag börjar på Stora Hammar. Ska försöka hinna med lite mail och post innan jag ska få coachning som en del i min ledarutbildning. Detta är i Vellinge men innan lunch bär det iväg till Falsterbo. Det ska bli väldigt spännande att få se nya Strandbaden. Eftermiddagen är på förskolan och innan dagen är slut har jag nog hunnit in om kontoret igen.

På skolan är det mycket liv och rörelse. Många utflykter och trevligheter förgyller dagarna för både barn och vuxna. På förskolan har jag sett att det förbereds för vår "Vattenvernisage" som ska avsluta temåret "Vatten".

Förskolan förberede sig också för att vi om några veckor tar bort paviljongen och flyttar in i huset med de barn som ska gå hos oss i höst. Det ska bli kul att komma tillbka efter semestern och få se hur stor gården blivit igen.

Ha en bra onsdag!

tisdag 2 juni 2009

Näst sista veckan

Nu börjar nedräkningen för både barn, föräldrar och mentorer. I går satt jag och började fila på talet i kyrkan. Jag hoppas att alla nu fått information om att vi har 5 sittningar i kyrkan för att på bästa sätt kunna erbjuda föräldrar och mor- och farföräldrar att vara med. Vi ber er dock respektera att det endast är 2 vuxna per elev. Hade vi varit ute eller haft en ännu större lokal hade vi gärna sett att hela Höllviken firade in sommarlovet med oss men genom att utöka antalet avslutningar och gått ut med information så hoppas vi på ett trevligt "fira in sommaren" arrangemang utan knuffar och trängsel.

Min vecka innehåller som vanligt massor av olika saker. Idag ska jag börja planera för ett förebyggande hälsoprojekt för personalen, skriva de sista lönebeskeden och boka tider och träffa ledningsgruppen på förskolan. Även denna vecka har vi skrivit in två nya elever som vi hälsar välkomna till skolan.

Vi ses!

Tack för 15 000 kr!

Igår såg jag den fina checken i jätteformat som Hanne fått av Rotary. Vi sökte stipendiet och fick det. Hela pengen och lite till kommer att gå åt till utbildning av Friends för all personal på skolan och för elever som ska bli kamratstödjare. Det kommer att bli ytterligare förbättringar för att alla ska känna en trygg "vi-anda" på skolan både ute och inne. Jag hoppas att ni alla som är intresserade läser resutltat från trygghetsundersökningar och andra utvärderingar på vår hemsida.

Ha en bra tisdag!