tisdag 26 maj 2009

Ledarutveckling

Några timmar vid datorn har gått fort. Nu avslutas dagen med ledningsgrupp på förskolan och sen bär det iväg på ledarutveckling i två dagar. Att själv också få arbeta med sin yrkesroll, förmågan att kommunicera och få tid för reflektion kring sitt ledarskap tror jag är mycket viktigt för att klara av sitt arbete på ett bra sätt. Rektorsrollen är komplex och det finns mycket som styr mitt arbete. Bara läroplanens lista med rektor skall håller vem som helst sysselsatt ett tag.

Idag har vi besök av SMART-boards försäljare och jag ser fram emot att vi installerar några att "träna på" här på gamla skolan. Inom kort börjar vi också arbetet med vår lärportal som ska underlätta kommunikationen mellan elev-förälder och mentor. Det ser vi fram emot!

Ha en bra vecka.

Godmorgon!

Förmiddagen ska användas till att besvara alla mail som komer när man är borta några dagar. Det blir en hel del även om jag försöker besvara via telefon och ibland via webmail. Ett par möten med elever och föräldrar står också på agendan.

I år har vio varit tidigt klara med de flesta tjänster, grupper i förskoleklass mm men jag hoppas och tror också att ni som ännu inte fått den information ni väntar på förstår att det finns lite olika saker som dyker upp längst vägen och ändrar våra planer. I år har vi förmånen att få ha lärare som ska förkovra sig på "lärarlyftet" och ännu är inte allt klart så jag kan meddela vem som ska vikariera. Så fort det är klart mellan alla oss rektorer så kommer informationen.

Onsdag och torsdag är jag på utbildning. Fredag är det möte på kommunhuset men eftermiddagen bli vikt åt att vara på kontoret.

Ha en bra tisdag!

söndag 24 maj 2009

En hel vecka!

Nu har man nästan vant sig vid att inte jobba en full vecka. Den här veckan har 5 välbehövliga arbetsdagar. Mitt ledarutvecklingsprogram tar mig iväg på konferens 2 dagar och måndagen inleds med möte på kommunhuset.

Det ska bli spännande och se om jag får några kommentarer på mina inlägg framöver! Ha en bra vecka.