måndag 10 november 2008

Förebyggande arbete

Morgonen gick åt till samverkan mellan skola och IFO. tt mycket bra inrättat mötessystem emllan skolans specialpedagoger och individ och familjeomsorgen. Det är kurator, skolsköterska, psykolog mfl. Vi träffas för att som idag t.ex prata om hur vi lägger upp ett gott förebyggande arbete mot tobak, alkohol och droger. Vi har en hel del nya saker som kommer att följa med när vi ska ha våra härliga elever tills de blir 15-16 år. Det är viktigt att vi inte gör en massa "hittepo". Med det menar jag att tillsammans kan vi ta fram beprövade och utvärderade metoder som ger resultat och inte hitta på allting själv. Då är det bra att ha bred kompetens i samverkan.

På lärarnas måndagsmöte var jag med och berättade lite från mitt möte med elevrådet och våra kloka 4-or. Deras synpunkter på matsal och restaurang var riktigt bra!

Eftermiddagen har varit vigd år samtal med skyddsombudet på förskolan. Vi har köpt in ett "bulleröra". Det är lätt att sätta upp och se när ljudnivån blir för hög med det är genom systematiskt arbete med barn och föräldrar, tillförande av nya kunskaper mm som gör att vi faktiskt kan arbeta med en allt bättre utbildningsmiljö. Det finns många sätt att med små medel få ned ljudet och de ska vi arbeta med i temaform under en tid framöver.

Ha en bra måndag!