onsdag 20 augusti 2008

Skolstart!

Äntligen är sommaren slut på riktigt. Idag hade vi skolstart på gården med musik, glass och naturligtvis tal av rektorn. Det var många som stamapde takten av föräldrarna och vände lite på huvudet för att se så inte barnet såg när man diggade till Ledins "Sommaren är kort"! De yngsta barnen är alldelse ljuvliga. De klappade med och bad om autografer innan de samlades upp av sina lärare och gav sig iväg mot sina lokaler. En och annan förälder stod ängsligt kvar på gården och undrade hur ens nyligen så lilla barn hade blivit så stort så snabbt!
Som vanligt hann jag med en liten tur till några grupper och det är kul att se att så många föräldrar följer med sina barn, stannar en stund och verkligen sitter ner i klassrummen.

Jag vet att läsåret 2008-2009 kommer att bli ett bra år för oss. Det enda jag saknade idag var en journalist eller fotograf som hade velat skriva om en positiv nyhet - att våra barn och unga börjar skolan! Vi får utse någon pressansvarig och hitta lite rutiner för att själva berätta om allt bra som händer på både förskolan och grundskolan.

Ha en härligt sommrig onsdag!

tisdag 19 augusti 2008

Imorgon är det fest!

Äntligen kommer eleverna. Imorgon är det fest med musik, tal och storsamling på gården för att fira att skolan äntligen startar. Jag vet att många barn har lite fjärilar i magen ikväll, ja kanske en och annan förälder också som ska lämna sin ädelsten hela dagarna till oss på Stora Hammar.

Skolstart är härligt! Ett helt läsår ligger framför oss. Det finns gott om tid för både lek och lärande. Den första tiden är det mycket nytt men redan i början av september rullar allt som vanligt igen.

Jag ser fram emot att få ta mina små turer in och ut ur klassrummen. Jag är inte ute varje dag men jag rör mig gärna bland barnen och jag har en hel del barn som kommer in till mig. Igår hade jag två underbara töser på expeditionen. De ville ställa sig i kö till ridningen. Jag tycker det är så härligt att de kommer till mig med det. Då är det viktigt för dem när man går till rektorn.

Vi håller som bäst på att snickra ihop informationen om vårt lite mer spännande program för elevens val för våra lite äldre elever. Som en del känner till så kan man gå på Stora Hammar i år 6, men ha fotboll på schemat och gå i den satsning som grannskolan har utan att behöva byta skola och klass. Den fördjupningen i idrott som det är, vill vi också ha, men vi satsar på lite andra val. Vi kommer att ha ett härligt gäng som tränar "Funky kids", ett idrottsgäng som kommer att både vara på skolan och i Kämpinges hall med instruktör vid några tillfälle. Tillsammans med boxningsklubben blir det mer tuff träning, vilket har varit uppskattat tidigare om jag förstått saken rätt. Slöjden är alltid populär, men i år har vi också vår härliga bibliotekarie och läsklubb att erbjuda. Alla är inte idrottsintresserade! Det finns några fler val men de har jag inte läst vad de står om än - så det blir en överraskning. Jag hoppas att ni som är föräldrar och känner att ni har någon idé som ni kan hjälpa oss förverkliga tar kontakt med sitt barns mentor eller någon annan på skolan. Vi är öppna för idéer och visar att vi både vill och kan utveckla våra elevers lärande.

Ha en härlig tisdag!