fredag 29 augusti 2008

Mycket möte är det!

Vilken vecka! Tiden rusar fram och byggmötena avlöser varandra. Just nu är vi i full färd med utemiljön. Det finns så mycket spännande och vi har arbetat med vad vi ska använda vår skolgård och idrottsplats till. Det är mycket att tänka på. Hur mycket förråd behövs? Vad har man i dem? Kan vi ha en utescen? Hur ska man kunna titta på när kompisarna spelar boll? kanske gradänger? Kan man få en punkabacke med gräs och hur länge håller gräs när 700 ungar leker på det?

Ritningar, skisser, förslag och synpunkter i ett härligt virrvarr in och ut ur datorn. Det är många som ska tycka till samtidigt är det viktigt att hålla huvudet kallt. Vi bygger en skola för barnens lärande i framtiden. Hur går det till? Hur ska en pedagogiska stimulerande miljö se ut? Hur blir den säker och skoj! Både trygg och utmanande? Någonstans finns det också en prislapp. Det är viktigt att det inte skenar iväg och blir fantasier.

Det är skönt att det är liv och rörelse på skolgården. Barnen är otroliga. Glada, pratsugna och hälsar glatt på sin rektor. Jag tror faktiskt att nästan alla känner igen mig och jag lär mig fler och fler namn för varje dag. Mitt mål är att kunna hälsa på alla när vi möts på Toppen utan att tveka.

I helgen ska jag som är trelleborgare arbeta så lite som möjligt. Palmfestivalen lockar ut alla Trelleborgare ur sina hålor, så även mig! Vi ses på måndag!

måndag 25 augusti 2008

Äntligen kontorstid!

Mycket information är det.....Efter två dagar fulla med möte känns det härligt att återse kontoret. Lilla datorn är berest och hänger med hem om kvällarna men allt kan inte göras på distans.

Vårt arbete för att vara med att påverka utemiljön kring vår nya skola har påbörjats. barnens tankar finns med både i form av listor från miljöråd, duktiga pedagoger och landskapsarkiteker som verkligen kan sin sak. Samtidigt får man alltid lite inspiration kring vad vi kan göra på vår förskolegård och skolgård redan nu när man ser ritningar och foto. Att få prata om idrottshall och utemiljö för idrott känns närsta utopiskt. Det är lång tid kvar och mycket hårt arbete men vilken energi det ger att få vara med och skapa!

Våra elevens val möjligheter kommer att bli kanonbra. Redan har någon tidning ringt och vill veta mer. Att hitta olika former för samverkan med föreningar hoppas jag ska bli ett kännetecken för platschefsområdet. Har du idéer så ring!

Idag blir det bara korta tankar. Högarna på skrivbordet ska undan!