torsdag 25 juni 2009

Semester!

Nu börjar högarna försvinna och jag har ägnat några timmar åt vår nya lärportal. Det kommer att bli mycket bra och jag tror att kommunikation mellan hem och skola kommer att kunna fungera smidigt och enkelt.

Det är alltid trevligt att kunna hinna fika lite med fritids och få städat och rensat. Nu känner jag mig dock redo att stänga igen och gå på semester. Lite uppdateringar kanske jag inte kan hindra mig själv från att göra - men lite mindre täta inlägg blir det nog.

Ha en skön sommar!

onsdag 24 juni 2009

Förskoleenkäten

Ett stort tack till alla er som svarade på enkäten. Inom flera område har vi blivit bättre och det gläder oss. Vi hoppas nu att vår gård också kommer att iordningställas när vi får mer plats då paviljongen tas bort.

Vi kommer också att bli mycket färre barn vilket tillsammans med större gård kommer att ge en annan upplevelse av utemiljön som en del uttalat sig lite negativt om. Vi försöker t.ex när vi har föräldramöte och vernissager alltid göra något utomhus för att visa att vår gård också ger möjligheter. Vi har våra "smågårdar" på sidoren med lite grönt, taken är bra när det regnar, sandlådorna har barne mycket kul i även om det blir smutsiga kläder.

Nu ska jag in i nya lärportalen och börja skapa kommunikationsytor, rum, kalendrar mm

Ha n bra onsdag.

tisdag 23 juni 2009

Tyst och lugnt!

Lite barn som leker på klätterställningen möter mig när jag dessa underbara sommarmorrnar kommer till Stora Hammar. Äntligen tid för långa spontana samtal med föräldrar som ska lämna blanketter, personal som undrar över något. Tiden känns hel!

Inför torsdag när jag åker på semester är det dock lite som ska på plats. Vi har fått ny personal på lite olika ställen och det känns mycket bra att ha allt på plats, även om det var ett tufft terminsslut.

Vi hörs igen!