fredag 17 april 2009

Verksamhetsrådet igår!

I torsdagskväll var det en tapper skara om samlades och pratade om Stora Hammars skola och allt som sker hos oss. Det är mycket trevligt och många frågor avhandlas. Igår gick vi igenom Skolinspektionens synpunkter på oss och insåg att mycket var redan ändrat. Lika behandlingsplanen är snart helt uppdaterad mot nya lagen om diskriminering och det görs av lärare som just nu går Skolverkets kurs om dessa viktiga frågor. Mycket fokus lägger vi på att skapa en trygg arbetsplats för våra barn och eleever och ibland glömmer vi nog att berätta om allt vi gör. Fritidshemmens enkät kommer snart ut som vanligt. Trygghetsrådets undersökning av trygga/otrygga ställe på skolgården som vi alltid gör ska kompletteras med en karta över skolans hela område så eleverna kan markera om det finns något ställe som de upplever som otryggt. detta vet vi är mycket viktigt för alla föräldrar att känna till. Ibland händer det saker i vår omvärld som gör att detta aktualiseras ännu mer och vi kanske tror att alla vet allt vi gör. Just införandet av livskunskap på schemat med mycket värderingsövningar är ett sätt att träna våra barn och elever i att våga ta ställning. Våga säga ja till det jag vill och kunna stå för sitt nej när det är något jag inte vill delta i eller ser någon annan göra.

Med önskan om en trevlig aprilhelg. Stina

tisdag 14 april 2009

Skolavslutning i juni....

....kan kännas långt borta, men så är det inte. Vår avslutning är den 11 juni. Vi kommer i år att sätta in flera avslutningar då vi har så många föräldrar och andra anhöriga som vill vara med då vi sjunger "Den blomstertid nu kommer". Vi kommer att ge mer information kring detta när det närmar sig!

Vi har fått stipendium .....igen.....

Ett glatt mail från Hanne som håller i Trygghetsfrågor och Hälsofrämjande skolutveckling avbröt påskfirandet. Stora Hammar har fått 15 ooo kr av Falsterbo/Vellinge Rotaryklubb för att vi ska utbilda våra elever till kamratstödjare och fortsätta fortbildningen av våra pedagoger kring det mobbningsförebyggande arbetet. Vi kommer att lära oss mer om hur vi tidigt kan upptäcka diskriminering och annan kränkande behandling, orsaker och lösningar.

Förra gången vi fick pengar åkte vi på studieresa till Polen och den här typen av extratillskott är bra både ekonomiskt men det är också otroligt motiverande för att fortsätta projektbeskriva vår skolutveckling och våga skicka in de goda idéer som pedagogerna har!

Påsklovet har varit härligt även om jag "bara" var ledig de röda dagarna. Det är ett välbehövligt avbrott och nu sätter vi full fart med alla utvecklingssamtal, föräldramöte och börjar planera för skolavslutningen.

Ha en bra tisdag! Stina