torsdag 26 mars 2009

Stora Hammar satsar vidare på trygghet!

Ni som följer bloggen vet att jag ofta skriver om vårt arbete för trivsel och trygghet. Vi har under åren gjort mycket för att arbeta mot mobbning och nu tar vi ytterligare ett steg. I augusti i fjol utbildades all personal av Lions Quest i värderingsövningar och i år kommer alla att utbildas av Friends.
Friends arbetar uteslutande för att barn och unga ska känna sig trygga och slippa utsättas för mobbning och andra kränkningar. Skolan har alltid varit Friends huvudarena men sedan ett par år tillbaka har de även etablerat sig inom idrottsrörelsen. Alla som arbetar på Friends har stor erfarenhet av barn- och ungdomsarbete. Först utbildas lärarna sen kommer även elever att ta del av deras utbildning för att vi ska ha egna "kamratstödjare" på skolan. Trygghetsrådet håller i arbetet.

Ha en bra dag!

onsdag 25 mars 2009

Ska inte Stora Hammar också bli en friskola?

I dagens Sydsvenskan finns en artikel om Vellinge kommuns vilja att fler skolor drivs i annan regi. Stora Hammar nämns inte, men självklart diskuterar vi i vilken form Stora Hammar ska drivas i den nya skolan. Jag har ställt mig positiv till att påbörja en process som kan leda till att vi är en friskola 2011. Det finns dock mycket som ska hända på vägen och vi behöver inte söka tillstånd från Skolverket för än tidigast våren 2010. Vi kommer att arbeta i en process där personal, fackliga företrädare, verksamhetsråd och föräldrar ska vara med!

Ha en bra dag!

tisdag 24 mars 2009

Mer och mer på plats!

Inför höstterminen är det alltid många saker som ska vara på plats. Tjänsterna börjar bli färdiga och informationen kring paviljongens avveckling är på väg ut till alla föräldrar på Stora Hammars förskola. Vi kommer att få tillbaka vår fina gård och vi vet nu att alla barn som vill stanna kvar flyttar in i huset med kända mentorer. Jag hoppas att flera av er har hittat in på förskolans blogg. Ni når det från externa hemsidan.

Ha en bra tisdag!

måndag 23 mars 2009

Fler samtal än någonsin!

Jag ringer så många jag någonsin kan av alla er 6-års föräldrar. Om jag missat någon som pratat in så tveka inte, ring igen! För att ni alla ska ha lite mer fakta som ni inte behöver få tag i oss om så är det så att vi i mitten av veckan går igenom alla de som tackat ja till sitt erbjudande om Stora Hammar skola. När vi vet exakt hur många så skickar vi ut till nästa i kön om vi har plats. Någon förälder som var besviken undrade om vi inte hade lokaler för att ha en grupp till. Jo, det kan säkert alltid trollas fram något och med kreativa pedagoger som vi har men det som är en lösning idag måste vara hållbart hela vägen upp till år 9. Jag gör ingen lösning som innebär att jag prutar på kvalitéten nu eller framöver för era barn. Den nya skolan byggs också för max 54 barn per årskurs. Någon sa då - men då är ju skolan redan för liten. Nej tvärtom svarar jag. Den är precis lagom för att vara en f-9 skola med möjlighet till social kontakter, bra grupperingar utan att bli en "skolfabrik".

Ha en bra måndag! Stina