torsdag 19 mars 2009

Kängrutävlingen - mattedag!

Stora Hammars mattedag pågår för fullt. Massor av barn som löser problem på hela skolgården och tidningen är här. Nu hoppas vi på ett kul reportage där ni i ord och bild kan få läsa om våra (era) duktiga barn. Vi insåg dock att vi behövde aktualisera vårt insamlande av tillstånd från er föräldrar om att låta barn vara med på bild. Fotofrafen tog några bilder och vi mailar våra föräldrar så fort vi kan.

Ha en bra vårdag!

onsdag 18 mars 2009

Prognoser - hur lätt är det?

Idag har jag och Susanne arbetat med prognoser för alla våra verksamheter. Det är inte helt lätt även om vi nu har "kö" och många just kontaktar oss och är beskivna över att vi inte kunnat ge alla barn plats i förskoleklass. Vi har fortfarande möjligheter att ta emot barn i de högre årskurserna.

Vi har nu tagit ner utställningen om nya skolan som ni hade möjlighet att besöka för några veckor sedan. Jag tror en ny utställning är på gång....

Ha en bra dag.

tisdag 17 mars 2009

Ny blogg på förskolan

På mötet idag med de pedagogiska mentorerna på Stora Hammars förskola diskuterade vi mycket hur vi lyckats med de förbättringar vi ville göra och bestämt tillsammans med föräldrarna under föräldramöte under året som gått. Mycket var gjort och vi tycker verkligen att förskolan är bra. Vi funderade dock lite på hur väl vi når ut med det som händer. Räcker månadsbrev och hemsida? Har vi tillräckligt med info i tamburerna. Svaret blev - vi kan bli ännu bättre! 10 minuter senare hade vi en blogg länkad från förskolans hemsida. Där kan du få läsa mer om vad som händer. Hur går det med grön Flagg? När sopas gården nästa gång? Blir det någon vårfest i år? Jag hoppas bloggen får många prenumeranter.

Ha en bra tisdag!

Godmorgon!

Idag blir en fixa i pappershögarna förmiddag på rektorsexpeditionen. Faran med att tro detta är att sådana dagar händer det alltid något akut som förrycker allt! Vi får väl se framåt lunch om jag lyckas sortera högar eller om något annat tagit min tid.

Igår träffade vi det nya städbolaget. De börjar den 1 april och inledde med att komma till ett personalmöte. Mycket bra initiativ! De kommer också till elevrådet och berättar vad de gör och hur vi tillsammans kan få en ren och fin skola.

Ha en bra dag!

måndag 16 mars 2009

Cirkusen har kommit till Stora Hammar!

För någon vecka sedan startade cirkusskolan på Stora Hammar med 11 entusiastiska elever. Jonglering av alla de slag stod på dagens schema och eleverna tog sig an utmaningarna med största engagemang. Bollar, dukar och ringar fyllde luften i musiksalen och tallrikar balanserades på pinnar. En fantastisk uppstart av elevens val: cirkusskola!

Ha en bra dag! Stina

söndag 15 mars 2009

Erbjudande till 6-åringar kommer veckan!

Det ringer många föräldrar till höstens 6-åringar. Era placeringserbjudande kommer ut i veckan. De skickas i brev till alla er som fått erbjudande om plats och i brevet finns all information om inskolningsbesök, föräldramöte mm. När vi vet vilka som tackar ja och nej till sin plats vet vi också om vi kan erbjuda någon ur kön. Vi arbetar så fort vi kan!

Även för er andra som läser kan jag berätta att vi har en ny lärare i förskoleklass till hösten. Hon heter Madeleine Lewhagen Ahl och har arbetat i förskoleklass i annan kommun tidigare. Just nu arbetar hon på förskolan och är inriktad på matematik och naturorientering. Ett stort intresse för "Grön Flagg" gör att vi hoppas på hennes krafter i vårt viktiga miljöarbete framöver!

Ha det bra!

Kvalitetsredovisningen inlämnad!

Äntligen! Kvalitetsredovisningen är inlämnad och det är 4 timmar kvar till midnatt. Det känns som att jag fick lite fritid trots allt. Lite skämt och lite allvar. Hade det inte hänt så otroligt mycket bra saker på förskolan, fritids och på skolan hade inte heller skrivandet varit så omfattande. 

Det ska bli skönt att komma till jobbet och faktiskt känna att jag har lite tid att titta till verksamheten i klassrummen och på skolgården. Jag ska ut och rastvakta lite också hoppas jag nu när våren känns i hela luften.

Ha en bra kväll!