onsdag 7 januari 2009

Imorgon kommer meningen med skolan!

Vid 8-tiden imorgon kommer jag till en skola full av liv och rörelse igen. Äntligen börjar alla elever!
Idag har vi haft studiedag och vilka bra insikter och åsikter som luftats. Vi har arbetat med vårt styrkort dvs vår planering av vad vi ska utveckla under året som kommer. Det handlar bland annat om att fortsätta utvecka en hälsofrämjande skola, vilket jag ska skriva mer om både på hemsida och i bloggen. Vi ska utveckla dokumentationen i förskolan så att föräldrasamtalen och den pedagogiska verksamheten kan bli ännu bättre. I grundskolan handlar det mycket om arbetet med IUP och det nya med skriftliga omdöme. Vi har nu ett utkast som vi diskuterat och under våren kommer alla barn och föräldrar att vara med i arbetet. Vi kommer att arbeta vidare med mycket av det vi påbörjat 2008 som t.ex nöja medarbetare, bra kompetensutveckling mm. I nästa vecka åker ledningsgruppen bort 2 dagar för att bland annat förkovra sig i projektmetodik. De dagarna ser jag också framemot, men tyvärr är jag tidsoptimist och gör program för en vecka när jag bara har en dag! Man vill så mycket....

måndag 5 januari 2009

Jag gillar mitt jobb!

Härligt att återse skolan! Tyvärr lite väl mycket skadegörelse med bland annat klotter för att den totala glädjen skulle infinna sig. Det är helt oacceptabelt att skolor utsätts för detta och jag hoppas verkligen att våra barn och unga ska hitta andra sysselsättningar. Vi har snabbt haft klottersanerare på plats men tyvärr ser jag nytt klotter från mitt fönster. Jag hoppas det kan vara borta på torsdag då skolan börjar igen.

Alla papper är nu i ordning till Skolverkets inspektion och postas idag. De är intresserade av att se likabehandlingsplaner, hur vi jobbar med skolutveckling, IUP, åtgärdsprogram mm och det ska bli lärorikt att få träffa våra inspektörer. Det finns alltid saker vi inte ser och inspektioner är till för att peka på fel och brister för att vi ska kunna göra en ännu bättre skola.

På onsdag är det studiedag för all personal och det ska bli roligt att se alla igen och få "hugga tag i" det nya året!

Ha en bra trettonhelg!