onsdag 4 februari 2009

Skiftliga omdöme i tydlig layout!

Nu är vårt underlag till skriftliga omdöme under bearbetning så att layouten blir funktionell och trevlig. Vi har verkligen många bra diskussioner kring kopplingen mellan kursplan och IUP, gemensamt språkbruk och överallt jobbas det med bedömningsunderlagen i alla ämne. I går var förskola, förskoleklass och fritids personalen iväg på en halvdagsutbildning och jag hör på diskussionerna att alla är "med" även om det är många begrepp och ingenting är självklart. Detta är musik i en rektors ögon.

Vardagen har en tendens att äta upp visionerna! Jag är mycket nöjd med årets styrkort där vi fokuserar på det viktigaste. Kunskapssyn och bedömning, dokumentation, hälsofrämjande skolutveckling ur alla perspektiv! Samtidigt är vi just nu inne i inledningen av planering inför hösten. Igår fick jag in de sista önskemålen kring höstens tjänstgöring och ska börja arbeta med organsiationen. Bokslutet ska bli klart nästa vecka. Utställningen av nya skolan blir kanonfin. Vi har köpt nya skärmar och Kenn och Pia ska sätta igång med utställningen så fort de kan. Mer info om tider kommer.

COPE startade igår och det var över 30 anmälda. Det ska bli kul att få höra hur första träffen gick. På verksamhetsrådet i går kväll hade vi många kloka tankar om hur vi ska vidarutveckla våra föräldramöten. Vi har en tanke om att "tematisera" dem med betoning på att föräldrar ska vara aktiva och t.ex själv prova de metoder vi använder för att skapa en trygg skola med arbetsro. Det kan handla om att föräldrar med "ettor" provar kompissamtal eller att "fyrornas" föräldrar provar några övningar från ART. Vi tror att det man lär på det sättet minns både stora och små bättre!

Ha en bra onsdag.

Inga kommentarer: