fredag 6 februari 2009

Föräldramötestrappa

Vad är nu det undrar någon? Vi har länge funderat på hur vi kan utveckla våra föräldramöten. En tanke vi fått är att vi ska tematisera de olika föräldramötena utifrån barnens ålder. Vad är intressant när man har ett barn i år 3? Vad oroar man sig för som förälder på våren i år 6? Vi har på detta sätt försökt lägga olika tema för de olika åren. Innan vi lägger ut den på hemsidan ska fler pedagoger "tycka till" men i korthet så tror vi att i förskolan är man intresserad av lite kring små barns lärande, förskolans läroplan och det kan vara bra att känna till COPE som är den föräldrakurs vi erbjuder. När barnen blir lite större och kommer upp på stora skolan vet vi att föräldrar vill veta mycket om hur arbetar vi för att barnen ska vara trygga. Då tänker vi ha tema kring kompissamtal, faddersystemet, värderingsövningar mm. Det vi vet är att vi tror att föräldrar måste få prova - inte bara få berättat. Vi hoppas på så sätt också få mer levande möten!
För lite äldre barn vet vi att behöver presentera ART men också lägga vikt vid kränkningar via nätet, drogundersökning och som förälder vill man ofta veta mer om bedömning och betyg ju äldre barnen blir.
Har du som läser tankar kring detta så kan du maila oss. Trygghetsrådet leds av Hanne Persson och det är hon som skriver på "föräldramötestrappan". Henne når du på mail hanne.p.persson@vellinge.se

He en bra dag!

Inga kommentarer: