torsdag 14 maj 2009

Vardag och fritidsutveckling!

Just nu arbetar både barn och vuxna i grundskolan med att "hinna" allt innan sommarlovet. Det tränas till föräldramöte och jag märker att nu börjar alla tänka på var de ska vara till hösten, vad som ska flyttas samtidigt som det lyser i fler fönster än vanligt på kvällarna nu när alla har utvecklingssamtal.

Förskolan jobbar intensivt med flytten av vår paviljong och har haft träffar angående hur fin gården ska bli när vi får tillbaka den igen.

Fritidshemmet planerar för både sommarverksamhet och hösten. Vi slår oss samman på Ljungenskolan några veckor varje sommar och det ska planeras. Fritidshemmet ligger mig varmt om hjärtat. Stora Hammar har mycket bra personal på fritids och vi har under året fått kompetensutveckling kring yrkesrollen som vi nu ska arbeta vidare med. På Skolverkets hemsida kan man ofta läsa om hur svårt det är för fritidshemmen att erbjuda barn en meningsfull fritid och det stöd i utvecklingen som de har rätt till enligt skollagen. Vi tar verkligen denna uppgift på allvar och därför ska all personal och jag satsa på att åka på tvådagars planering inför det nya läsåret. Tillsammans ska vi beskriva vår verksamhet och diskutera ihop oss. Det finns mycket idéer och kraft i gänget på Stora Hammar!

Ha en trevlig torsdag!

Inga kommentarer: