fredag 27 februari 2009

Skolinspektionens beskrivning av Stora Hammar

Det var mycket positiv läsning i går kväll trots att vi får någtra område där "åtgärder krävs". Idag ska jag lämna in eventuella synpunkter till Skolinspektionen, men de var inte många. Jag är imponerad över hur mycket inspektörerna hinner och kan fånga upp på en dag tillsammans emd de dokument vi lämnar in. Det ska bli roligt att få utveckla barns och elevers inflytande ännu mer och självklart är vi redan igång med att göra de förbättringar som krävs. Det är inte lönt att vänta på någon rapport. Vi vet vad som behöver göras!

Jag vill här också passa på att påminna både föräldrar och personal om en mycket viktigt sak. Om era barn ska bli hämtade av t.ex släkting, nära vän eller så måste personalen ha kännedom om detta. Det är för er säkerhet vi aldrig lämnar ett barn till någon annan än de ni som föräldrar informerat oss om. Självklart javisst, men trots det händer det att vi hamnar i situationer som gör personalen osäker.

Under dagen är det ledningsgruppsmöte för hela området. Det är riktigt spännande att träffa denna grupp som verkligen får massor av idéer från alla medarbetare och tillsammans försöker vi jobba med de utvecklingsområde vi bestämt, nya idéer men också den dagliga driften. Just nu blir det mycket kring höstens tjänster och organisation.

Ha en bra fredag!

Inga kommentarer: